22 Temmuz 2013 Pazartesi

PYTHON PROGRAMLAMA DİLİ

PYTHON PROGRAMLAMA DİLİ




PYTHON PROGRAMLAMA DİLİ







Bu makalede sizlere Python Programlamayı anlatmaya çalışacağız.Haydi başlayalım.








PYTHON PROGRAMLAMA DİLİ



Python, nesne yönelimli, (modüler) modüler ve etkileşimli bir programlama dili.
Dilin girinti gibi basit bir sözdizimi dayanarak öğrenmesi kolay ve akılda tutmak için yapar. Bu özellik, tasarruf başlatılabilir yapılacak bir programlama dilinin sözdizimi detayları ile onu zaman israf edilir.
Modüler sınıf dizesi (sistem) yapısı ve veri girişi alan her türlü destekler.Platformda çalışma hemen hemen her türlü. (Unix, Linux, Mac, Windows, Amiga, Symbian). Python, kullanıcı arabirimi programlama, ağ programlama, uygulama ve veritabanı yazılımı ile sistem programlama, yazılım programlama gibi birçok alanda artırabilir. Büyük yazılım hızlı ve durumlarda yapılmalıdır nerede prototip üretimi C veya C + + dili tercih edilir gibi.

GEÇMİŞ


Amsterdamda  Guido van Rossum tarafından1990 yılında geliştirilmeye başladı.Sanılanın aksine, Guido van Rossum adını yılan sevdiği için değil, Monty Python 's altı kişilik İngiliz komedi grubu Monty Python Flying Circus'u göstermek seçti. Bugün, Python Software Foundation çevresinde toplanan gönüllülerin çabalarıyla devam etti. Ocak 1994 tarihli bir Python 1.0 sürümü de ulaştı. Sırasıyla Python 2.7 ve Python 3.2.2 2.x serisi 3.x serisinin son kararlı sürümü. 3 Aralık'ta tarihinden 3.x serisi koşmaya başladı, ancak seri 2.x, 3.x serisi ile uyumlu değildir.


KULLANIMI


Django, Zope uygulama sunucusu, YouTube ve orijinal BitTorrent istemcisi Pardus Linux dağıtımı Python kullanan önemli projelerden bazılarıdır. Ayrıca Google, NASA ve CERN en büyük kurumlar olarak Python kullanır.
Ayrıca OpenOffice.org, GIMP, Inkscape, Blender, Scribus ve Paint Shop Pro gibi bazı programlar, komut dosyası dili kullanılır.
Birçok Linux dağıtımlarında varsayılan Python bir parça olarak geliyor.